Zomerkaping

Schrijf je nu in voor de zomerkaping 2018! (hier beneden)

De zomerkaping is een schrijfresidentie voor jong literair talent waarin een literair platform wordt ‘gekaapt’. Onder begeleiding van professionele schrijvers, dichters en grafici schrijven de residenten aan een eigen uitgave. In 2015 werd de Poëziekrant gekaapt en geredigeerd. In 2016 konden jonge literatoren onder begeleiding van redacteurs van Kluger Hans hun eigen werk publiceren. Het jaar daarop konden de residenten voor het eerst blijven overnachten. Zij werkten onder begeleiding van Bart Jacques en Gerard Leysen aan een eigen bijlage van het literaire tijdschrift Deus Ex Machina dat zij in december 2017 voorstelden in DE Studio tijdens Het Laatste Woord.

ZOMERKAPING 2018

In 2018 wordt er een samenwerking opgezet met het museum Plantin Moretus. De residentie staat zowel open voor jonge grafici en illustratoren als voor jonge schrijvers en dichters. Tijdens de week worden een schrijver en een illustrator aan elkaar gekoppeld en maken zij een gezamenlijk werk dat gepresenteerd zal worden op de Museumnacht. Daarna zal er in het najaar van 2018 een presentatie worden voorzien op Grafixx in DE Studio. Uiteindelijk zal het resultaat een gezamenlijke chapbook zijn.

De residenten worden dit jaar gecoacht door Ephameron en redacteurs van het nieuwe literaire tijdschrift ZINK. De residentie vindt plaats in DE Studio en Plantin Moretus.

PRAKTISCH

  • Je bent tussen de 16 en de 30 jaar
  • De residentie is in museum Plantin Moretus en in DE Studio in Antwerpen
  • De residentie is van 30 juli t/m 4 augustus
  • 4 augustus is er een presentatie tijdens Museumnacht
  • Aan het einde van het jaar is er een presentatie van het werk tijdens Grafixx en een publicatie in ZINK
  • Er is overnachting en catering (lunch+avondeten) voorzien
  • Deelname kost €100 (te betalen na selectie)

HOE KANDIDEREN?

Vul het formulier hieronder in en voeg een drietal teksten of beelden toe als bestand.

Inschrijven kan tot 20 juni.

Uiterlijk 1 juli hoor je of je geselecteerd bent voor de residentie.

INSCHRIJVEN

Ik schrijf mij in als: