Soet is back!

YES! YES! YES! SOET IS BACK!

Na een jaartje “on hold” te hebben gestaan, komt de Soet terug om nieuwe schrijftalenten te ontdekken en bekende gezichten opnieuw te verwelkomen. Zoals elk jaar is Jeugd en Poëzie op zoek naar jonge dichters van  6 tot 30 jaar die een licht willen schijnen op hun literaire kunnen. Wij houden van vrije fantasie. Alles kan en alles mag!

Dus scherp je punt, vul je pen of blaas het stof van je toetsenbord. Probeer, creëer en stuur het onze kant uit want het belooft weer een prachtige editie te worden!

 

De winnaars worden ook dit jaar weer bekend gemaakt op de prijsuitreiking. Die gaat dit jaar door op zaterdag 13 mei in De Studio te Antwerpen. Het wordt een dag vol feedbacksessies, workshops, ontmoetingen, ontdekkingen, uitwisselingen, plezier en veel kansen om te leren.

 

Via de wedstrijd zijn er mooie prijzen te winnen en voor wie naast zijn honger naar poëzie ook zijn maag wil stillen, worden “soete” versnaperingen voorzien.

Heb jullie er na een dag vol poëzie nog niet genoeg van? Je hebt geluk! Die avond organiseert Totaal het SPEAK OUT LOUD!-festival – een schrijf /slam/ spokenword festival voor het eerst door en voor jonge poëzieliefhebbers. In het programma bieden we ruimte voor workshops, interactie, reflectie, podium & optredens.

Regel dus goed op voorhand je vervoer terug naar huis zodat je een hele dag en avond mee kan genieten van al dat jonge talent.

Nog even de praktische informatie op een rijtje;

  • Soet is een poëziewedstrijd voor dichters tussen de 6 en 30 jaar.
  • Inschrijven kan van 15 januari tot 12 april. Dit doe je door max. 3 gedichten door te sturen via www.jeugdenpoezie.be/soet2019
  •  LET OP!  De gedichten moeten per leeftijdscategorie ingestuurd worden
  1. Categorie 1 – 6 tot 8 jaar
  2. Categorie 2 – 9 tot 11 jaar
  3. Categorie 3 – 12 tot 14 jaar
  4. Categorie 4 – 15 tot 17 jaar
  5. Categorie 5 – 18 +
  • De prijsuitreiking gaat door op zaterdag 11 mei in De Studio in Antwerpen.
  • De avond van de prijsuitreiking nodigen wij jullie ook uit op het SPEAK OUT LOUD-festival!

Beginnen je handen al te jeuken? Roepen pen en papier je naam? SCHRIJF JE DAN NU SNEL IN VOOR SOET 2019!