What’s new? Totaal!

 

Hallo daar!

Wij zijn Totaal, een ‘nieuwe’ organisatie met maar 1 doel: een podium aanbieden voor nieuw, opkomend literair talent.

Wij gaan in onze zoektocht naar de nieuwe generatie woordkunstenaars voor diversiteit, kwaliteit en verbondenheid. Hierbij focussen we ons voorop op Antwerpen, Brussel en Gent maar we gaan zeker nooit een grensoverschrijdend samenwerking uit de weg.

Welke projecten mogen jullie specifiek van ons verwachten?

  • Totaaldag: Een dag voor jonge woordkunstenaars die te weten willen komen welke stappen ze moeten zetten binnen het literaire veld. Je kan kennis maken met uitgevers, literaire organisaties, podia, literaire tijdschriften en er zijn feedbacksessies, workshops en interviews.
  • Nachtschrijfsessies: Een middernachtelijke schrijfwerkplaats. Jonge schrijvers, dichters en theaterauteurs komen bijeen op een bijzondere locatie om voor te dragen uit werk dat nog niet af is. Ze krijgen feedback van andere schrijvers, onze redacteurs én van elkaar. Nog geen ervaring? Geen probleem. Iedereen is hier welkom!
  • Zomerkaping: Een schrijfresidentie voor jong literair talent waarin een platform wordt ‘gekaapt’. Onder begeleiding van professionele schrijvers en dichters schrijven de geselecteerden aan teksten die in literaire tijdschriften, op festivals en in theaters belanden. Zowel Poëziekrant, Deus Ex Machina, Mu.ZEE en Kluger Hans werden in vorige edities al gekaapt.
  • Speak Up: platform voor jonge woordkunstenaars uit de stad die zich op een of ander manier niet gehoord worden. In het taallab komen jonge schrijvers en performers (twee)wekelijks samen in een traject om onder de bevlogen leiding van coaches en kunstenaars aan kruisbestuiving en experiment te doen.
  • De Kommaneukers: een podcastserie waarin ervaren dichters, schrijvers en theaterauteurs over hun poëtica bevraagd worden door jong opkomend talent. Het doel? Het literaire debat verbreden en opstellen voor een jong publiek.
  • Collect: Die jonge dichters worden gedurende een jaar gekoppeld aan drie ervaren dichters. Ze worden gecoacht, gaan in de leer en presenteren regelmatig op verschillende podia.

Veel argumenten om onze site in de gaten te houden!

Hopelijk zien we elkaar op één van onze evenementen! Tot snel!